Bedwants

BEDWANTS PLAAG IN WONING OF GEBOUW

De laatste jaren neemt het aantal meldingen van bedwants steeds verder toe. De bedwants is een parasitair, afgeplat insect. Het insect is roodbruin van kleur en tussen de 4 en 8 millimeter lang. Het is derhalve met het blote oog goed waarneembaar. Gezien het feit dat de insecten ‘s nachts actief zijn, zij verborgen schuilplaatsen hebben en zodoende moeilijk zijn op te sporen, maakt dit de bestrijding ingewikkeld. Deze platte insecten die zich in zeer kleine openingen kunnen ophouden, worden eenvoudig getransporteerd op of in bagage, meubels, dozen en kleding.

MEDISCHE KLACHTEN DOOR BEDWANTS

De beten van bedwantsen kunnen leiden tot fysische en psychologische klachten. Het speeksel van bedwantsen bevat biologisch actieve proteïne. De meest voorkomende reactie is de ontwikkeling van rode, jeukende bulten waar je gebeten bent. Dit kan leiden tot een allergische reactie waarbij de huid opzwelt en kan gaan ontsteken op de plaats van de beet. Dit kan in opeenvolgende dagen leiden tot een meer verspreide uitslag van blaren die geïnfecteerd kunnen raken.

VERSPREIDING EN SPOREN VAN BEDWANTS

Doordat mensen veel reizen en bedwants ook in toenemende maten in hotels voorkomt, vindt verspreiding vaak via bagage plaats. Bedwants verspreidt zich naar aangrenzende woningen via scheuren en naden in muren of via doorvoeropeningen van leidingen.

Bedwants wordt aangetrokken door koolmonoxide en lichaamswarmte. Door deze redenen treffen we de sporen altijd in nabijheid van het bed aan. Schroefgaten en de lattenbodem van het bed zijn vaak de plaatsen waar wij sporen van bedwants aantreffen. Deze sporen zijn te herkennen aan de zwarte stipjes.

BESTRIJDING VAN BEDWANTS

Met een minimaal gebruik van toegestane biociden gecombineerd met een speciaal stoomapparaat kunnen wij een verantwoorde, financieel aantrekkelijke bestrijding bedwants uitvoeren. Wij hebben door de jaren heen veel ervaring opgedaan en kunnen zorgen voor een definitieve oplossing. Voor meer informatie kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen.